A-Select help

Openbare Bibliotheken gebruiken A-Select om gebruikers te laten inloggen op lokale en landelijke diensten die exclusief zijn voor bibliotheekleden.

Om in te loggen heeft u een lidmaatschapsnummer en een pincode nodig. Uw lidmaatschapsnummer staat op uw bibliotheekpas.

A-Select is een zogenaamd 'single sign-on' systeem, wat betekent dat als u tijdens een internetsessie een keer heeft ingelogd, u niet meer hoeft in te loggen voor andere diensten.

Pasnummer

Uw lidmaatschapsnummer staat op uw bibliotheekpas van uw eigen bibliotheek. Als uw pas een streepjescode bevat, dan staat het lidmaatschapsnummer meestal direct boven of onder de streepjescode.

ISIL-nummer

Wanneer u een Nationale Bibliotheekkaart bezit, staat er naast het pasnummer ook een zogenaamd ISIL-nummer op uw kaart (NL-0.....0000). Dit nummer wordt gebruikt om uw bibliotheek te identificeren. Wanneer u geen Nationale Bibliotheekkaart bezit, wordt uw bibliotheek geïdentificeerd met behulp van het pasnummer.

Pincode

Uw pincode heeft bij de meeste bibliotheken een standaardwaarde die is opgebouwd op basis van uw geboortedatum. De exacte structuur van de pincode verschilt tussen de diverse bibliotheek-automatiseringssystemen. U vindt hier de meest voorkomende structuren:

  • Uw pincode is opgebouwd uit uw geboortedag en de laatste twee cijfers van uw geboortejaar. Bijvoorbeeld: 0772 voor de datum 7 augustus 1972.
  • Uw pincode is opgebouwd uit uw geboortedag en geboortemaand. Bijvoorbeeld 0708 voor de datum 7 augustus 1972.
  • Uw pincode bestaat uit uw volledige geboortedatum, gescheiden door schuine strepen. Bijvoorbeeld 07/08/1972

U kunt uw pincode vaak zelf wijzigen in het bibliotheeksysteem van de bibliotheek waar u lid bent. Neem hiervoor contact op met uw bibliotheek.

Heeft u uw pincode een keer gewijzigd, maar bent u hem vergeten? Dan kunt u bij uw bibliotheek uw pincode laten resetten.

Uitloggen

Wanneer u uw internetbrowser afsluit, wordt u automatisch volledig uitgelogd. Door op de Log uit knop te klikken, kunt u uitloggen zonder dat u uw internetbrowser hoeft af te sluiten.